Solmania unearthed

Gjennom en mail samtale med en kollega  ble ved en tilfeldighet en japansk gitarist/støykunster nevnt ved navn Solmania eller Masahiko 'Masaki' Ohno. Så jeg sjekket det ut på Youtube, der fantes det noen videoer Ohno han og hans orkester opptredener, for meg var dette heller underveldende enn overveldende, men det var hans gitar kreasjoner som fanget min oppmerksomhet. Ikke at jeg syntes han anvendte dem vel i sine opptredener da støyen var så massiv og uten distinksjon at man kan knapt merke at det er mer enn en overstyrt gitar med en masse gædd av effekter.


Gitarene minner mye om Gitar/harpe konseptene jeg selv utviklet i etterkant av ?Transfer composition?, med 2 type instrumenter på en gitar kropp inspirert av Danelectro sin coral sitar.

Transfer compositions malings-gitar/harper. Og en Coral elektrisk sitar fra 60tallet (eller kopi)

Uansett dette var og er om Solmania hvis creasjoner er vanskelig å finne info om  annet enn at det er nok bilder av tingene hans spredd over nettet til å se at han har en mange forskjellige gitar modeller.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

myfirstrecordlabel

myfirstrecordlabel

33, Oslo

My first recordlabel er et billedkunst møter musikk prosjekt, hvor musikk sin påvirkning av billedkunst illustres gjennom guitar hacking (SONICS) og performance. Se documentasjon av dette på www.myfirstrecordlabel.com For kontakt: blandhoel@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits