SONIC Variation

Fra første gitar hack jeg gjorde i 1998, da jeg og Anders Kværner bygde om en plombert Japansk Nambu 99  rifle om til et 10 strengers monster, så har jeg sett etter ideer og løsninger samt andre som har både estetisk og mekanisk søkt etter å avansere gitaren og vise dens potensial forbi de konvensjonelle 6 strenger.


I min søken fant jeg disse kunstnerne og oppfinnerne: (Har linket til hjemmesidene deres på navnet)

Yuri Landman er en nederlands gitarmaker/oppfinner og musiker, hans gitarer er både funksjonelt og estetisk særegene han har laget instrumenterfor en rekke musikere bl.a Lee Renaldo. Ofte jobber han med stereo mikrofon oppsett, splitting av signal, harmoni strenger, tredjestol prinsippet og harpe aktige skalaer. Han holder workshops og forelesninger samt opptredener med improvisasjons orkestere. Og har en egen oppskrift på sin nettside for Preparert gitar så det sier vel litt?


Noen av Yuri Landmans kreasjoner.  Noen kan du se i action på Youtube søk på Yuri Landman. Eller Les om han på hans egen hjemmeside.
Ken Butler
er en New York Basert kunstner og musiker, hans arbeider er sterkt estetiske, Jobber mye med fiolin konsepter men også andre type instrumenter med både konvensjonelle og minimalistiske oppsett. Mye av instrumentene tror jeg bruker piezo /Kontakt mikrofoner. Litt rotete visuelle komposisjoner som både benytter grunnmateerialets akustiske og mekaniske lyd, slik sett er hans instrumenter ikke kun visuelle slik man lett kan få inntrykk av  ved første øyekast.


Noen av Kens mange kreasjoner se flere demonstrert i videoen nederst.


Pheo
aka Phil Sylvester amerikansk billedkunstner, gitar mekanikker og musiker.
Hans Gitarer er myntet på konvensjonell spillestil men med en egen detalj for materialer elektronikk og lyd i instrumentene, som visuelt sett ikke er konvensjonelle eller ?vakre? estetisk. Som visuell kunstner/maler så inneholder instrumentene mye visuelt konsept, om han bare hadde lagd dem for støy hadde jeg vært ekstatisk. Han lager også forsterkere.Her er Hans kreasjoner litt hjemmesløyd blandet med skraphaug skatter estetikk, men med et skjult øye for kvalitet så jeg mistenker at utseende bedrar. Han har en presentasjons video på sin hjemmeside som er verdt å se på VIDEO

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

myfirstrecordlabel

myfirstrecordlabel

33, Oslo

My first recordlabel er et billedkunst møter musikk prosjekt, hvor musikk sin påvirkning av billedkunst illustres gjennom guitar hacking (SONICS) og performance. Se documentasjon av dette på www.myfirstrecordlabel.com For kontakt: blandhoel@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits