Gitar Hacking 101

PROLOG

KNOW THY GUITAR!
Viktigste er å forstå hvordan en gitar fungerer, altså grunnleggende gitaranatomi. Følg prinsippet om at form følger funksjon. Og hvis noe går deg over hode husk, ?The Google? det finnes mange forum og online butikker, videoer m.m som har svar og løsninger. Ellers hvis man liker old media bedre så har man bibliotek som sikkert har en bok eller 2 om gitarer verdt å låne.

Husk det finnes mange gitarer og variasjoner. Dette er en Stratocaster type m. hardtail. 

Hvorfor hacke?
Er det en lyd du savner i din gitar, en funksjon eller bare et ønske om å skape noe som både praktisk og visuelt oppsummerer din individualitet, da er hacking eller modding eller customifisering sikkert noe for deg.
Husk det er forskjell på en el gitar og akustisk.
Dette var engang en Ibanez (fender)Jazzmaster kopi. Nå er den noe bedre, med en ikke fungrende tremelo, en mikrofon bak stolen som følger et tredje stols prinsipp, 9 strenger hvor de nedreste 3 bare er dobblet som på en 12 strengs gitar, og mikrofonen nær stolen er byttet ut med en rimelig, men bra Humbucker.
 
SONICS og my first recordlabel, hadde en intensjon ulikt det av andre som hackes og modifiseres. Ikke å lage den mest velspilte vellydende gitar, men finne nye interessante funksjoner og lyder.
Finn deg en billig gitar dvs. 400-2000kr. Det finnes mange som selger gitardeler online, og verktøy trenger ikke være bedre enn Clas Ohlson standard.

 En kort SONICS/ my first recordlabel presentasjon:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

myfirstrecordlabel

myfirstrecordlabel

33, Oslo

My first recordlabel er et billedkunst møter musikk prosjekt, hvor musikk sin påvirkning av billedkunst illustres gjennom guitar hacking (SONICS) og performance. Se documentasjon av dette på www.myfirstrecordlabel.com For kontakt: blandhoel@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits