Crossover CompositionKonsept av Carl Fredrik Berg og Christian Blandhoel
Crossover Composition er en event og utstilling, hvor 2 kunstnere eller musikere, samarbeider om å lage et bilde/lyd. Lerretet monteres rett på vegg og akrylmaling anvendes.

Bilde: (V) Crossover Composition #1.Blandhoel:Maleri Berg:Lyd (H) Crossover Composition #3.Berg:Maleri Blandhoel:Lyd. Utført i Galleri 1857 sine lokaler på Grønland, Oslo.

En kunstner maler på et lerret (hvor lerret og pensler er påmontert mikrofoner som gjør at enhver berøring av lerretet og pensel resulterer i lyd) mens den andre kunstneren manipulerer lyden fra lerretet og pensel via et sett gitar-effektpedaler. Opptredenen filmes og lyd/musikken taes opp, og i etterkant brennes ut på DVD og CD. Det ferdige resultat får tildelt et kronologisk tilsvarende nummer i Crossover Composition serien.

Crossover Composition er et ledd i et forsøk på å illustere en spillover/crossover mellom musikk og lyd hvordan de 2 utrykk farger hverandre og inspirerer.
Crossover Composition vil bli fremført på Extrema Outdoors 26 juni 2010.
Og andre steder i 2010. Datoer vil annonseres.

Blandhoel:  my firstrecordlabel prosjektet - Transfer Composition (se video under)
Crossover composition er inspirert  av erfaringer fra dette prosjektet. En måte å illustrere en kunsthybrid hvor lydens energi overføres og illustreres.
Transfer Composition

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

myfirstrecordlabel

myfirstrecordlabel

33, Oslo

My first recordlabel er et billedkunst møter musikk prosjekt, hvor musikk sin påvirkning av billedkunst illustres gjennom guitar hacking (SONICS) og performance. Se documentasjon av dette på www.myfirstrecordlabel.com For kontakt: blandhoel@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits